Monday, 5 September 2016

THIS!

Until many years of my so-called wedding journey,  I still can't define what is love (as a man-woman relationship). I can't say that love is the only thing glued a couple that drives them to the wedding vow. Because, in most of time, you find no love.

Trus, ngapain nikah dong, Kakaaak?

If you're a religious typical person and you strongly believe blessings in marriage, then you do. Or you want to build an empire with your spouse through marriage, then you do. Or you just want to tied this guy/lady with the ring on his fingers, then...you're wrong.

Have you find someone married with no love like this one? No? Read them along.
Be falling in love could be to anyone and/or anything. But marital affair is to let yourself drowning consciously. Sengaja nyemplung dan sengaja merahasiakannya. Sengaja kasih umpan, nunggu kepincut and then playing all of your game plan.

All breathing creatures are deeply understand this.

Dan "khilaf", adalah istilah pengecut. Ketika lo puasa dan gak sadar lagi puasa lalu nenggak seteguk air hingga akhirnya inget kalo lagi puasa, that's khilaf. Sementara kalo lo udah messaging bermalam-malam, backstreet meet up, and everything, that's BULLSHIT. There's no khilaf that happen more than minutes. Even days or months. You're just too stupid to admit it.

Some couples fill their marriage with the opens one, this thing is very common, yet tolerable. Yaaa, suka curhat-curhat aja. 

Eh, si X ganteng beneur, yak. Sayang gay. 

Atau: 

gue baru ketemu ni cewek. Asik banget. Kita discuss ampe lama tadi.

See?

Beda dengan yang ngumpet-ngumpet curut. Ngegombal thingy. But once you red handed, you was like: aku khilaf, Yang.

CUIH.

Where's your adrenaline you've searching for so long? Do you found it when you're arguing with your spouse? When she throw her wedding ring and your wedding book to your face? When your spouse slapped you fucking hard when the dawn even not ready for breaking? When all the family member come to your parent's house wants your explanation? When your kids seeing you blaming each others on the car? When you unintentionally see your spouse crying but no wants to hold even for seconds? 

You need the whole world to prove you've been messing someone's life.[]

Monday, 7 March 2016

(Bukan) tinjauan buku Intelegensi Embun Pagi

Orang mah foto buku masih mulus, ini udah kriwil, pembatas buku lecek pulak.
 
Apa yang saya tulis ini mungkin ada unsur bocoran isi buku Intelegensi Embun Pagi (IEP). Tapi saya tidak sepenuhnya mau mengulas isi IEP apalagi membuat review panjang Supernova. Monggo dibaca sendiri saja (sambil menikmati ekstasenya). Yang mau saya ungkap di sini adalah beberapa keriaan yang saya alami selama membaca IEP (which is less than 48 hours--baca buku apa semedi, Buuuu?).

Emang keriaan macem apa, sih?
Pada Supernova, saya paling menikmati plot cerita yang dibuat jenaka. Makanya paling suka sama Petir. Di IEP, ada beberapa plot jenaka yang--well--lumayan jadi gak tegang karena nungguin klimaks dan endingnya. Selain itu, di IEP semua figur hadir (oh, gak SEMUANYA juga, sih). Macem reuni gitu ya, Kaaak? *lirik judes ke Gio dan Zarah* Karena semua hadir, rasanya mudah sekali untuk komparasi karakter mereka satu persatu. Lalu memilih satu di antaranya untuk dijadikan #teamsiapagitu. Iya, lho. Situ capek-capek baca trus gak pilih tokohnya, buat apa? Ini Supernova terakhir, lho. *dilempar Simon ke jurang Simaung-Maung*

Waktu membaca Gelombang, saya (dan mungkin jutaan perempuan lainnya) jatuh cinta pada Alfa. Tapi kalau mau dirunut sih, saya sebetulnya cinta pada kehidupannya sebagai lelaki Batak (terima kasih kembali, Mak Suri ). Iya, bener. Dari Gelombang-lah saya belajar budaya Batak dengan lebih dekat. Klise amat jatuh cinta sama tokoh yang cerdas, punya banyak pencapaian akademis, dan konon tampan. Dih. (Ciyeee, dendam nih?)

Kelar membaca Gelombang, saya membatin: ah, figur Alfa ini klise amat. Bodhi still better.

Eh, Bodhi?
Yes. Selain Petir, saya suka sama Akar. Pada Akar juga banyak hal jenaka dan adventurous banget. Apa yang lebih menakjubkan dari jalan-jalan pagi di kebun ganja? Ngahahaha. Atau kejar-kejaran sambil takut digranat di daerah perbatasan, mungkin?

Betapapun Bodhi ini solo traveler in a solitaire soul (ciyan anet ni anak, sini peyuk duyu), buat saya dia tetap kharismatik. Bakal panjang kalo mau membedah kenapa dia begitu memukau. Salah satunya mungkin karena Bodhi ini woman less, ya (dibanding Gio dan Alfa--yang obsesif amat itu). Inget kan gimana dia gemetaran waktu bikinin tato Ishtar Summer? Dan rasanya gak ada juga perempuan dalam hidupnya. Jomblo apa gak doyan sih, Bang?

Ketika mulai membaca IEP, rasanya deg-degan. Antara takut (semacam ketakutan ada split gitu, trus ketahuan punya ekspektasi yang berlebihan, hahahah) dan--tentu saja--bersemangat sama endingnya para Peretas. Ketemu lagi sama Bodhi dan Alfa dalam satu buku (dan pada banyak plot juga), bikin saya yakin saya adalah #TeamBodhi.

Gio gimana, dong?
Aish. Lelaki itu too good to be true. Flawless amat jadi orang, Bang? *dicekokin Ayahuasca*

Adegan favorit saya di IEP adalah ketika Bodhi bersama Kell. Yes, I also loves him. They arguing a lot. Rasanya dalam hidup ini kita butuh satu temen ngehek macem dia, hanya supaya kita bisa menertawakan hidup dan diri sendiri. *menatap kosong ke awan-awan* Serius, deh. Punya temen macem Kell itu nyebelin. But also ngangenin. Kangen pengen nabok mulutnya. Yes, #KellForLife. Eh, #TeamChenDoll aja deh.

Nah itu versi laki-lakinya. Kalo perempuannya? Tetep Elektra, sih. Meski akhirnya ketahuan kalau Etra itu polos-polos be--*dibekep Sati* Tapi tiap episode Zarah nyariin bapaknya selalu bikin saya terenyuh. Betapa anak selalu punya celah dan cinta untuk orang tuanya, ya--iya. Sebesar apapun dosa orang tuanya. Oh, saya nangis beneran waktu Zarah ke makam Abah dan ketemu Ibunya di sana. Jarak yang begitu lebar itu tidak berubah. Hanya saja ada yang luruh dan menguap. *ambil tisu*

Jadi, saya adalah #TeamBodhi, #TeamElektra dan #TeamChenDoll. Kalau kamu?[]

Monday, 1 February 2016

Westlife. My teenage life.

Do you know Westlife? Yes, a boyband that established on 1990ish from Ireland. Still remember their names? Let me try, haha! There are Shane, Brian, Mark, Nicky and... Keenan? (Okay, it's should be Kian--after Googled--sorry, Kian.) If you're an 90ish generation, you must be recognize them well. No matter you like them or not, LOL.

Me, at that era, so keen on them. I bought every magazines that showed their photos on the cover. Or pin ups, posters, gossips,... everything touchable (remember, internet at the time only for MIRC-ing). You only can see their face only on magazines photos, no Instagram dude! Ah, or on MTV.

On 2001, Westlife made a world tour and came to Jakarta. I remember the show started at night. A friend of mine (who afford enough to bought the ticket), changed her uniform into a casual one so quickly and went with her driver to the concert. I don't know what came into my mind that I gave my pocket camera to her before she go. I said: please take some pictures for me. HAHAHAHAAAA... *with puppy eyes*

And she made it. She took some pictures from the concert. So many pictures. But...since my camera is not DSLR, neither good enough to taking pictures from away, so almost of them are black, dark with some spotty lights and blurry. Don't ask me where's the photos right now, haha!

I have to admit, Westlife has built my teen life with a lot of love songs. And maybe another million girls else does. They made us scream, taught us singing in English, made us searching where is Ireland on the map, made us excite to watching behind the scene videos, and made us always waiting for the new songs.

By the way, still remember this song?[]


Thursday, 28 January 2016

Parenting Quote

"Don't treat your child as they are children of all time."

Blog Hits